wat is jouw Annapurna?

LEVEN MET RUGPIJN

Ik ben gek op reizen. Toen een vriend van me terugkwam van een trekking in Nepal werd ik op slag verliefd op het idee om dat ooit te doen. Maar, ik had al jaren heftige pijnen in m’n rug. Daardoor kon ik niet alles doen wat ik zou willen. Een paar keer per jaar was het zo hevig, dan kon ik niets anders dan liggen of door het huis schuifelen. Ik had een geweldige manueel therapeut, en hij zette me regelmatig weer rechtop. Maar na een jaar of tien hadden zelfs zijn behandelingen nog weinig effect.

Ik liet een MRI scan maken, en die toonde aan dat ik een aantal versleten tussenwervelschijven had en een beginnende stenose. En de neurologen die ik raadpleegde hadden ieder natuurlijk een andere prognose, en een ander advies.

… EN TOEN VOND IK MIJN ACUPUNCTURIST

6 Behandelingen had ik nodig zei hij, en ik dacht ‘hij heeft geen idee wie hij voor zich heeft’.

Maar hij had gelijk.

Ik kreeg naaldjes in m’n onderbenen en onderarmen. Na de eerste behandeling voelde ik een andere verlichting dan na manuele therapie. Een soort zachte ruimte. Een lichtheid. Soms was ik na een behandeling gevloerd, en wilde ik alleen maar slapen. Bij de 3e behandeling kwam ik te laat; ik was gestresst en totaal verkrampt. Ik had zo veel pijn dat ik er niet meer in geloofde. Maar m’n acupuncturist liet zich niet door mijn tranen ontmoedigen. En gaandeweg verzachtte m’n lijf verder.

DE DROOM

Een paar maanden later vierde ik mijn 40e verjaardag. In Kathmandu. En na een hike van 3 weken stond ik op één van de toppen van het Annapurna gebergte, 5.416 meter hoog! Als ik eraan denk krijg ik weer kippenvel.

Intussen ben ik 52, en rugklachten behoren tot het verleden. Dat is een heel ander leven! Als jij veel pijn hebt begrijp je de impact. Nu ben ik zelf acupuncturist en maak ik het ook mee. Ik zie mensen in m’n paktijk helen van hun fysieke en mentale belemmeringen. Je begrijpt ongetwijfeld mijn passie hiervoor.

EN JIJ… WAT IS ‘JOUW ANNAPURNA’?

Wat zou jij doen als je lijf alles kon? Welke droom komt uit voor jou wanneer alles mogelijk is?

AFSPRAAK MAKEN?

Heb jij klachten die je weerhouden? Kijk hier voor meer informatie over acupunctuur, en maak je afspraak.

Ik verheug me op je komst!

wat is jouw Annapurna?

LEVEN MET RUGPIJN

Ik ben gek op reizen. Toen een vriend van me terugkwam van een trekking in Nepal werd ik op slag verliefd op het idee om dat ooit te doen. Maar, ik had al jaren heftige pijnen in m’n rug. Daardoor kon ik niet alles doen wat ik zou willen. Een paar keer per jaar was het zo hevig, dan kon ik niets anders dan liggen of door het huis schuifelen. Ik had een geweldige manueel therapeut, en hij zette me regelmatig weer rechtop. Maar na een jaar of tien hadden zelfs zijn behandelingen nog weinig effect.

Ik liet een MRI scan maken, en die toonde aan dat ik een aantal versleten tussenwervelschijven had en een beginnende stenose. En de neurologen die ik raadpleegde hadden ieder natuurlijk een andere prognose, en een ander advies.

… EN TOEN VOND IK MIJN ACUPUNCTURIST

6 Behandelingen had ik nodig zei hij, en ik dacht ‘hij heeft geen idee wie hij voor zich heeft’.

Maar hij had gelijk.

Ik kreeg naaldjes in m’n onderbenen en onderarmen. Na de eerste behandeling voelde ik een andere verlichting dan na manuele therapie. Een soort zachte ruimte. Een lichtheid. Soms was ik na een behandeling gevloerd, en wilde ik alleen maar slapen. Bij de 3e behandeling kwam ik te laat; ik was gestresst en totaal verkrampt. Ik had zo veel pijn dat ik er niet meer in geloofde. Maar m’n acupuncturist liet zich niet door mijn tranen ontmoedigen. En gaandeweg verzachtte m’n lijf verder.

DE DROOM

Een paar maanden later vierde ik mijn 40e verjaardag. In Kathmandu. En na een hike van 3 weken stond ik op één van de toppen van het Annapurna gebergte, 5.416 meter hoog! Als ik eraan denk krijg ik weer kippenvel.

Intussen ben ik 52, en rugklachten behoren tot het verleden. Dat is een heel ander leven! Als jij veel pijn hebt begrijp je de impact. Nu ben ik zelf acupuncturist en maak ik het ook mee. Ik zie mensen in m’n paktijk helen van hun fysieke en mentale belemmeringen. Je begrijpt ongetwijfeld mijn passie hiervoor.

EN JIJ… WAT IS ‘JOUW ANNAPURNA’?

Wat zou jij doen als je lijf alles kon? Welke droom komt uit voor jou wanneer alles mogelijk is?

AFSPRAAK MAKEN?

Heb jij klachten die je weerhouden? Kijk hier voor meer informatie en maak je afspraak.

Ik verheug me op je komst!