waarom acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde; een duizenden jaren oude filosofie die ervan uitgaat dat alle leven met elkaar verbonden is en van nature een enorm zelfherstellend vermogen in zich heeft.

ons ongelooflijke zelfherstellende vermogen

We zijn voortdurend in beweging en onderhevig aan verandering. Kijk maar naar de seizoenen en naar de fases in je eigen leven; je opleiding, werk, de plek waar je woont, je eetgewoontes, relaties met mensen, niets is steeds hetzelfde. Van nature ben je er op gebouwd om je steeds opnieuw te kunnen aanpassen aan alle veranderingen. We hebben een bijna grenzeloos zelfherstellende vermogen.

Maar soms loop je vast. Dan keert die verkoudheid steeds terug, word je beperkt door pijn of slaap je slecht. Je lichaam geeft vervelende maar heldere signalen van een mogelijke disbalans of blokkade. En zoals je klachten signalen zijn van verschillende factoren in je leven, zo zijn vaak ook de oplossingen te vinden in het ontrafelen van deze persoonlijke puzzel.

Acupunctuur werkt regulerend.

acupunctuur is geschikt voor alle leeftijden, voor de behandeling van symptomen zoals:

  • pijn -hoofdpijn en migraine, buikpijn, pijn aan bewegingsapparaat, gewrichten enz.
  • onverklaarbare klachten die maar niet genezen – dit wordt niet zelden veroorzaakt door littekens die de vrije stroom van qi en vloeistoffen verstoren in je lichaam
  • problemen rond de vrouwelijke cyclus, menstruatie, overgang en fertiliteit
  • problemen rondom spijsvertering betreffende de maag, darmen, blaas etc.
  • slapeloosheid
  • klachten door stress zoals gevoelens van onrust, somberheid en lusteloosheid
  • concentratieproblemen, stress bij studie (heel geschikt voor tieners)
  • acupunctuur kan bijwerkingen minimaliseren en je conditie ondersteunen tijdens en na reguliere medische behandelingen zoals een chemokuur, operatie of medicijnkuur
  • cosmetisch: ‘healthy aging’ er vitaal en op je allermooist uitzien op iedere leeftijd
  • voorkom klachten en boek je ‘onderhoudsbehandeling’ rond de wisseling van de seizoenen

een acupunctuur behandeling duurt 60 tot 75 minuten.

Voorafgaand bespreken we je hulpvraag. Aan de hand hiervan en o.a. pols- en tongdiagnose bepalen we je behandelplan, en kies ik acupunctuurpunten.

Tijdens de behandeling lig je gekleed op de behandeltafel. De (zeer dunne) naaldjes laat ik ongeveer een half uur inwerken. Je zult merken dat je lichaam door de regulering van Qi ontspant en misschien val je even in slaap.

Vaak ervaar je snel na de behandeling dat er iets verandert aan je klacht. Voor definitieve verbetering zijn meestal meerdere behandelingen nodig.

Bedankt voor het lezen van m’n blog!

X Nathalie