Judith Bierhuizen

de vrouw achter deze website

Judith was me opgevallen in een groep medestudenten bij B-School van Marie Forleo. Ik was al even bezig met het onderzoeken van verschillende opties om m’n website te bouwen. Zoals bij zo veel dingen leek het me heel leuk om het allemaal zelf te doen, maar ik twijfelde. Want websites bouwen is een vak. En ik had ook nog nooit een podcast opgenomen dus ook dat moest ik nog zien te leren.

Ik voorzag een langdurend project met een vliegende start en een landing die nooit ging komen. Maar het helemaal uit handen geven wilde ik ook niet, omdat ervaring had geleerd dat je dan ook weken en weken aan het overleggen en bijsturen bent. Bovendien begint een website pas wanneer deze aan je is geleverd, en dan weet je nog zo weinig over hoe je iets kunt aanpassen. Laat staan iets over SEO.

Simple & Sexy – 5 Daagse Website Intensive

Dit zag ik staan op de site van Judith. En je zult begrijpen… ieder woord in deze zin sprak me aan! Terwijl Marie Forleo in een B-School video nog zei dat je 2 keuzes hebt; of je bouwt zelf, of je laat bouwen, bleek iemand gewoon een 3e optie te hebben gecreëerd! Dit voldeed aan al mijn wensen; geen eeuwig voortslepend traject, niet alles uit handen geven en nog niks snappen van je website. We hebben heen en weer gemaild en ook van de enthousiaste toon van Judith werd ik blij. Het leek me heerlijk om een week nergens anders aan te denken dan het bouwen van mijn eigen mooie site. En nog wel in Brabant, waar ik ben opgegroeid!

Hier had ik super veel zin in en heb me meteen aangemeld. De laatste week van april zou ik me opsluiten met een groepje van nog 5 mensen, om onder begeleiding van Judith m’n eigen site te bouwen. In WordPress met thema AVADA (ik zou bijna Aveda typen) dat je nog jaren uit kunt bouwen. In de weken daar naartoe zou ik via haar uitgebreide werkboek al m’n teksten schrijven, en eind april zou m’n website live zijn!

en toen moesten we thuisblijven…

COVID-19  gooide roet in het eten. De 5-daagse bij Judith werd voor onbepaalde tijd uitgesteld. Loft Lifestyle Salon, ons bedrijf, moest dicht. En na een paar dagen in huis begon het bij me te kriebelen. Als ik nu ineens zo veel thuis zou zijn… was dit DE tijd om m’n podcast te beginnen. Dus ik ging aan de slag met mijn wish-list voor gasten, en online op zoek naar ‘hoe maak ik een podcast?’ Maar m’n website dan?

wat passie doet

Toen heb ik Judith gebeld. “Dit is mijn plan, ik weet dat die week voorlopig niet door kan gaan, wat zou je nu kunnen doen?”

Judith reageerde geweldig en zonder aarzeling. Het was al lang duidelijk dat zij voor haar vak dezelfde passie voelt als ik voor het mijne. En dat ze er zin in had om dit voor me mogelijk te maken. Ze maakte een lijst voor mij met wat ik moest aanleveren aan tekst en beeldmateriaal. En met die minimale hoeveelheid informatie en weinig content toverde ze binnen een week deze prachtige website tevoorschijn. Dat kan echt alleen als je houdt van wat je doet. Toen ze belde dat ik kon kijken was Anouk, m’n oudste zus, bij me, en we waren allebei sprakeloos. Want het is verrassend en knap hoe Judith zonder dat we elkaar gezien hebben zo treffend de sfeer kon creëren waar ik me in thuis voel.

meer dan een website bouwen

Judith heeft me ook begeleid bij het opzetten van alle aanvullende systemen die ik nodig had zoals een eigen domein, een mailaccount, dropbox. We hebben nog 3 keer via Skype afgesproken waarbij ze me door het programma van AVADA heeft geleid zodat ik nu weet hoe ik pagina’s en blogs aanmaak, hoe ik een podcast post. En zelfs het maken van die automatische mail in Mailchimp met m’n gratis e-book heeft ze me geleerd. En ze heeft met geduld al m’n vragen en nog eens vragen beantwoord.

Die 5-Daagse Intensive is het niet geworden. Het werd ‘Start Before You’re Ready’ maar zeker niet alleen. En zelfs ruim voor eind april live!

ben jij toe aan een nieuwe website? contact Judith!

Ga jij een nieuwe website bouwen en herken je je in mij? Ga naar de site van Judith en check welke vorm van samenwerking je het meest aanspreekt. Judith heeft zelfs 4 verschillende opties, ook een 8-weeks online programma met skype sessies. Deze volg ik nu. En wie weet komen we elkaar wel tegen aan de werktafel als ik, wanneer het weer kan, toch een extra les kom volgen.

Je vindt Judith Bierhuizen… op haar website natuurlijk!

(kijk Judith, je link opent in een nieuw tabblad! 😘)

Bedankt voor het lezen van m’n blog!

X Nathalie