dit is house of qi

wat fijn dat je hier bent!

We leven in een bijzondere tijd waarin je gezondheid meer dan ooit je grootste cadeau blijkt te zijn. Dit is ook het zogenaamde informatietijdperk.

En toch, wanneer je het echt nodig hebt blijkt het nog niet makkelijk te zijn om de juiste informatie en hulp te vinden voor je klachten. En dat terwijl er zo veel specialisten in ons land zijn die jou dolgraag helpen gezond te zijn.

waarom podcast?

Die communicatie kan dus beter en hier draag ik met liefde aan bij met House of Qi. Door mijn studie en werk als acupuncturist heb ik zo veel mensen ontmoet die ons zo veel kunnen leren over gezond zijn. In deze podcast serie neem ik je mee naar al die specialisten en ik vraag ze het hemd van het lijf om te weten wat zij doen voor jouw gezondheid. Als je regelmatig luistert zullen natuurgeneeswijzen geen raadsel meer voor je zijn. Straks weet jij naar wie je toe kunt voor welke gezondheidsvragen. Ook ga ik in gesprek met mensen die de uitdagingen in hun gezondheid hebben overwonnen. Er is niets zo inspirerend als succesverhalen toch? Hier gaan we zo veel van leren!

hoe ik na meer dan 10 jaar verlost was van heftige rugpijnen

In deze eerste aflevering deel ik mijn eigen verhaal met je. Het was voor mij niets minder dan een wonder dat ik na meer dan tien jaar verlost was van heftige rugpijnen. Straks weet je hoe, en ook dat ik hierin niet uniek ben. En je krijgt praktische tips waarmee je meteen aan de slag kunt. Want ik ben ervan overtuigd dat je heel goed zelf in staat bent om bewust en gezond te zijn.

kijk ook even bij het traject ‘Ik wil meer energie’

Hier heb ik mijn best practices bij elkaar heb gezet om jou te helpen van je rugklachten af te komen. Met acupunctuur en alle andere tips uit mijn podcast.

Om het je gemakkelijk te maken heb ik alle informatie ook voor je bij elkaar gezet in een e-book. Dit kun je na afloop gratis downloaden. Dus ga er rustig voor zitten, je hoeft niks te missen.

over 20 minuten weet jij dit ook!

wat is qi?

Chinese geneeskunde kijkt naar de dynamiek in de natuur om onze gezondheid te begrijpen. De natuur is altijd in verandering. De altijd bewegende kracht van verandering, deze energie noemt zij Qi. Ayurveda noemt het Prana. Het is ons zelfgenezende vermogen. Of het nu gaat om acupunctuur, kruidenleer, Qigong of Tuina, alles is er binnen de Chinese geneeskunde op gericht om je zelfgenezende vermogen, Qi, de optimale kans te geven. En dat voel je vrijwel meteen. Wanneer je op deze manier met je gezondheid omgaat vergroot dit je bewustzijn. Dit geeft vrijheid, kracht en vertrouwen. Wanneer we ons bewust zijn van onze energie, dan wordt het leven magisch.

energie geeft vorm aan onze fysieke en mentale gezondheid, aan onze relaties, aan ons hele leven 

Onze bijna grenzeloze potentie heeft me altijd al mateloos geboeid. Het raakt me hoe wij allemaal, ik ook, met onszelf en elkaar kunnen worstelen wanneer we ons hier niet bewust van zijn. En ik ben verliefd op wat er gebeurt wanneer we dit wel voelen. Ook in onze gezondheid dus. Als we ons bewust worden van onze energie is het leven magisch.

energie, meditatie en ons zelfherstellende vermogen

Meditatie is misschien wel één van de meest krachtige én directe manieren om je energie, je frequentie te beïnvloeden. Het is hot en happening, meditatie of mindfulness. Maar, wat betekent het woord meditatie eigenlijk? *Meditatie / meditato komt van het Latijnse werkwoord ‘meditari’, dat zelf een vorm is van het werkwoord mederi. Mederi betekent: ‘zorg dragen voor’, en herkenbare woorden zoals ‘medicus’’  en ‘remedie’ zijn ervan afgeleid. Ook het woord modus is van dit woord afkomstig, en betekent ‘maat’ en ‘manier’. Modestus zegt men van iemand die ‘gematigd’ is. Het  woord betekent goed voorbereid, ingeoefend, bewerkt, bedachtzaam. De grondbetekenis van het werkwoord en de praktijk van ‘meditatie’ heeft dus te maken met meten, overwegen, oefenen, beoordelen, zorg dragen. (*bron: Vadere)

is meditatie nieuw voor je?

Je zult op deze website en in de podcast House of Qi zeker meer gaan horen over meditatie. Ik heb me er aardig in verdiept en heb meerder vormen beoefend en bestudeerd. Ik wissel ze af, en heel eerlijk; ik doe het met frisse onregelmaat. Dat past bij mijn natuur en ik heb inmiddels geaccepteerd dat ik (nog steeds) niet van vast routine hou.

abraham hicks

Deze toegankelijke meditaties wil ik graag bij je introduceren: de meditaties én lessen van Abraham Hicks. De meditaties zijn kort, 15 minuten. Je ademhaling volgt gemakkelijk het ritme van de muziek, en je hebt keuze uit geleide meditaties en er is een bonus track zonder tekst. Alle info vind je op hun site en voor het gemak raad ik je aan om de meditatie app te downloaden in je app-store. Esther Hicks heeft diverse boeken geschreven en je kunt ook haar seminars volgen op Youtube. Je ziet dan korte video’s van 15 minuten waar bezoekers van haar seminars in ‘the hot seat’ plaatsnemen met hun grote en kleine levensvragen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe alles begint bij je intentie en focus, en  waarom je niet het leed van je naasten op je schouders hoeft te nemen omdat iedereen alles in zich heeft om dit zelf te doen. Heel inspirerend! Check hier zo’n video:

download nu m’n gratis e-book met 5 praktische tips

Bij m’n eerste podcast krijg je een e-book waarin je alle tips uit deze aflevering kunt teruglezen. Klik vooral ook op alle links naar de bijbehorende websites.

Mijn wens voor jou is een goede fysieke en mentale gezondheid. Het is mijn missie dat deze podcast hieraan bijdraagt door je wegwijs te maken in het landschap van natuurlijke geneeskunde. Voortaan weet jij wat je kunt doen om je vitaal te voelen. Over 20 minuten kun je misschien niet wachten om er nóg meer over te leren!

Veel plezier met luisteren!

Laat je me weten wat je er van vindt?

Bedankt voor het lezen van m'n blog!

X Nathalie